Optimista
40

Mamić prije ročišta: Ne vidim da će Sud BiH odobriti moje izručenje Hrvatskoj

I. P.
U Sarajevu je počelo ročište pred Sudom Bosne i Hercegovine na kojem će se razmatrati izručenje bivšeg čelnika zagrebačkog Dinama Zdravka Mamića.

Mamić se prije ulaska u sudnicu Suda BiH kratko obratio novinarima ponovo kazavši kako nema povjerenje u sudstvo Republike Hrvatske, a naglasivši poseban animozitet prema predsjedniku Vrhovnog suda Hrvatske.

S druge strane, kazao je kako smatra da su Tužilaštvo BiH i Sud BiH bez utjecaja politike i da tu, za razliku od Hrvatske, vlada pravo.

"Zahvaljujem se Tužilaštvu BiH jer su dali truda i uvidjeli su nepravdu koja mi je nanesena u Hrvatskoj. Ne vidim da će Sud BiH dati bilo koju drugu odluku nego odbacivanje moga izručenja", kazao je Mamić novinarima.

Podsjećamo, Hrvatska traži izručenje Mamića po optužnici podignutoj na Županijskom sudu u Osijeku. Mamića i još šest optuženih osoba se tereti da su oštetili Dinamo za oko 200 miliona kuna.

Mamić je ranije u Hrvatskoj osuđen na šest i po godina zatvora, međutim, prije izricanja te presude pobjegao je u Bosnu i Hercegovinu, čiji je također državljanin.

Sud BiH je nametnuo Mamiću mjere zabrane putovanja van zemlje te obavezu javljanja u policijsku stanicu u Čitluku.