Posjetiteljima besplatna hrana i piće
0

Mališani uživali u sankanijadi na Trebeviću

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Tradicionalna manifestacija “Brze ligure i sanke”, u organizaciji Planinarsko-skijaškog društva “Trebević”, održana na Trebeviću. Takmičenje u brzom sankanju i liguranju je organizovano na cesti uz bob stazu.

U kategoriji "sanke" u konkurenciji dječaka najbolji je bio Ilhan Poturović, drugo mjesto je pripalo Nidalu Hadžibajriću, a treće Eldaru Arapoviću.

Kod djevojčica je najbolja bila Sajra Kršo, drugo mjesto je pripalo Lamiji Solo, a treću poziciju je osvojila Amila Kurić.

Kada je riječ o kategoriji "ligure", u kategoriji dječaka prvo mjesto je pripalo Tariku Heraku, drugo Vedadu Gaguli, a treće Nedimu Divjanu.

U konkurenciji djevojčica pobjednica je bila Naida Smajić, drugo mjesto je osvojila Ilda Bakaršić, a treća Džejlana Herenda.

U navedenim kategorijama su nastupili mališani starosne dobi od pet i šest godina.

Nešto stariji ljubitelji zimskih radosti su se takmičili u mješovitoj kategoriji "ligure". Najbolji je bio Irfan Duran, druga pozicija je pripala Adni Smailhodžić, a treća Dalili Ligati.

Poslije takmičenja je upriličen prigodan program i druženje uz muziku, besplatan čaj, roštilj i tradicionalni planinarski domaći grah.

Pobjednicima su dodijeljene medalje i diplome, a ostalima zahvalnice.

Ovo je deveto po redu takmičenje u brzom sankanju i liguranju i održava se pod pokroviteljstvom Općine Stari Grad. Manifestacija se i ove godine, kao i prethodnih, organizovala u povodu očuvanja uspomene na 14. Zimske olimpijske igre, održane 1984. godine u Sarajevu.