{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mališani u Općini Novi Grad: Novčana pomoć za 36 porodica

14.7.2015. u 18:14
322
22
Mališani u Općini Novi Grad: Novčana pomoć za 36 porodica
322
U Općini Novi Grad Sarajevo danas je upriličeno svečano uručenje rješenja za dodjelu jednokratne novčane pomoći za još 36 porodica koje su u ovoj godini dobile treće dijete i blizance.
Rješenja su uručili načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Novi Grad Edina Gabela, a to je bio i povod za nesvakidašnje druženje sa najmlađim sugrađanima naše općine i njihovim roditeljima.

Porodicama će biti dijeljena novčana podrška u iznosu od po 500 KM, a za ove namjene iz budžeta Općine izdvojeno je 60.000 KM.

Projekat dodjele jednokratne novčane pomoći, odnosno jedne vrste nagrade porodicama koje dobiju treće, četvrto i svako naredno dijete, kao i porodicama koje dobiju blizance bez obzira koje su po redu dijete, koji Općina realizira od ove godine, je jedan vid podrške natalitetu i osnaživanju porodice.

"Ovo je treća podjela u ovoj godini i projekat se pokazao veoma pozitivnim i jako smo sretni zbog toga. Danas smo se družili sa porodicama koje su dobile treće dijete i blizance. Sretni smo zbog povećanja nataliteta u našoj općini, što znači da u općini Novi Grad vlada jedna optimistična i pozitivna slika. Nadamo se da će i druge općine uraditi slične projekte i dati podršku višečlanim porodicama", kazala je Gabela.

Do sada je ovu vrstu pomoći dobilo 50 porodica, a u nadležnu općinsku službu pristiglo je još oko 30-tak zahtjeva koji su u procesu rješavanja, što znači da je u nepunih sedam mjeseci pristiglo oko 80 zahtjeva za dodjelu pomoći.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: