{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mali superheroji oboljeli od raka obradovani paketićima i čekom

F
12.2.2015. u 14:44
39
2
Mali superheroji oboljeli od raka obradovani paketićima i čekom
39
Predstavnici kompanija Violeta i DM posjetili su danas djecu koja se liječe na Hematoonkološkom odjeljenju Pedijatrijske klinike Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu i obradovali ih prigodnim paketima.
Paketi "superheroji" sadrže sve ono što je potrebno djetetu na bolničkom liječenju.

Također uručen je i ček od 7.000 KM za roditeljsku kuću u blizini Pedijatrijske klinike, a izgradnja tog objekta je u toku.

Roditeljska kuća namijenjena je roditeljima djece oboljele od malignih oboljenja u vrijeme njihovog liječenja. Taj objekt je od izuzetne važnosti za oboljelu djecu jer stručnjaci ističu da na procent izlječenja značajno utječe blizina roditelja i/li bliskih srodnika oboljele djece.

Današnja donacija organizirana je u okviru (15. februara) Međunarodnog dana djece oboljele i liječene od raka, a ove godine obilježava se pod motom "Manje boli kad su roditelji uz njih".

Udruženje "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH" taj dan obilježava raznovrsnim sadržajima od 9. do 15. februara, a namjera je informirati javnost o raku kod djece, ranim simptomima radi lakšeg prepoznavanja bolesti jer zakašnjelo uspostavljanje dijagnoze smanjuje stopu preživljavanja.

Statistika pokazuje da u FBiH godišnje oboli 50 do 60 mališana, a procent izlječenja je mnogo više nego je to bilo ranije. Oboljeli mališani se liječe na Hematoonkološkom odjeljenju Pedijatrijske klinike Jezero.

Međunarodna organizacija roditelja djece oboljele od raka (CCI) i njihovi članovi Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka promoviraju nošenjem zlatne vrpce, koja simbolizira borbu protiv raka kod djece.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: