{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mali heroji maštovitim kreacijama olakšavaju boravak u bolnici

26.6.2014. u 10:54
15
0
Mali heroji maštovitim kreacijama olakšavaju boravak u bolnici
15
Djetinjstvo u bolnici je težak period kako za djecu tako i za njihove roditelje. Članovi Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka" trude se uljepšati svakodnevnicu malim herojima na Hematološkom odjeljenju Pedijatrijske klinike UKCS-a koji se bore s opakom bolešću.
Crtanje, slikanje, pravljenje figura i drugih predmeta koristeći neobične materijale, pomaže ovim malim borcima da izraze svoje emocije na adekvatan način, lakše provedu dane u bolnici i osjete čari djetinjstva barem na ovaj način.

Radionice su dio projekta "Psihosocijalna podrška i pomoć djeci oboljeloj od malignih oboljenja i njihovim porodicama" koje se provode već dvije godine, a finansira ih IN Fondacija, Fondacija za socijalnu inkluziju djece i mladih u BiH. U okviru projekta organiziraju se različite aktivnosti s majkama i djecom.

Ono što će pomoći ovim malim herojima jeste i Roditeljska kuća koja će zamijeniti bolnicu toplim domom. U toku je izgradnja, a Vakufska direkcija Islamske zajednice u BiH donirala je 35.000 KM za drugu fazu izgradnje.

Svi koji su u mogućnosti, mogu dati svoj doprinos pozivom na broj telefona 090 292 014 i tako donirati 3 KM, te uplatama na žiro račun 161 00000 388 901 24. Ukoliko želite donirati materijal za izgradnju kuće, pozovite 062 599 344.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: