{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mali heroji kreatori poštanske marke BH Pošte: Ovjekovječena radost u Roditeljskoj kući

17.10.2017. u 12:49
282
0
Mali heroji kreatori poštanske marke BH Pošte: Ovjekovječena radost u Roditeljskoj kući
282
U Roditeljskoj kući u Sarajevu, domu malih heroja koji se bore protiv opake bolesti raka, danas je predstavljena poštanska marka koju će izdavati BH Pošte. Izgled marke kreirali su upravo mali heroji tokom kreativnih radionica.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Fikret Kubat iz Udruženja Srce za djecu koja boluju od raka kazao je kako su organizovali niz kreativnih radionica u Roditeljskoj kući i u kampovima na kojim su djeca slikala. Na jednoj od njih su nastali motivi koji će biti na poštanskim markama.

"Roditeljska kuća funkcioniše već godinu i po. Naša misija i zadaća su omogućili aktivnu, trajnu i cjelovitu podršku djeci oboljeloj od raka i njihovim najbližima. Vizija je da omogućimo da svako dijete u BiH ima pravilno i normalno odrastanje. Ova djeca, bez obzira na to što su u bolnici i bez obzira na ono što su prošli u životu, imaju talenta i njihovi radovi to pokazuju", kazao je Kubat.

Prvo mjesto osvojio je crtež Veronike Šunjić koja se zahvalila BH Pošti što su podržali ovu humanitarnu akciju te udruženju što je imala priliku učestvovati.

"Nacrtala sam Roditeljsku kuću u kojoj sam prikazala veselo ozračje kako zapravo i jeste u kući", kazala je Veronika.

Drugo mjesto osvojio je desetogodišnji Faruk Hadžić, dok je na trećem mjestu rad Sajre Kalić.

"Povodom 9. oktobra - Dana pošte, izdali smo ove marke, čime podržavamo kreativni razvoj djece i rad Roditeljske kuće. Ove marke su rad djece iz cijele BiH. BH Pošta će i dalje nastojati pomagati humanitarni rad ovakvih i sličnih institucija", rekao je direktor Službe marketinga BH Pošte Mugdim Mandžuka.

Poštanska marka s motivima Roditeljske kuće štampana je u 10.000 primjeraka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: