Divne vijesti iz Essena
30k

Malena heroina Dalal pobijedila leukemiju

Piše: M. N.
Malena heroina Dalal Omerović nakon godinu dana borbe pobijedila je leukemiju. Ove divne vijesti objavili su njeni najbliži na Facebooku i podijelili snimak lavice iz bolnice sa širokim osmijehom.

"Nalaz punkcije je uredan. Pokazuje da nema blasta (leukemije). Sve su stanice od donora, nema njenih. To je trenutno tako jer se punkcije rade još 60. i 100. dan od transplantacije. Danas će isključiti lijek za jetru da vide je li sve uredu bez njega. Ultrazvuk će raditi u četvrtak", kazali su njeni roditelji.

Dalal se još bori s osipom po tijelu koji je nastao kao reakcija borbe stanica u organizmu, ali njega svakodnevno prate. Svi se nadaju da će osip brzo nestati.

"Naša Dalalica se i dalje lavovski bori kako samo ona zna. Malo zeza mamu odbijanjem da popije potrebne sirupe, zbog čega je odgođen izlazak iz bolnice. Zahvaljujemo dragom Bogu koji joj je dao snagu da nadjača svaku prepreku do sada, zahvaljujemo se vama za svu podršku i ljubav koju joj šaljete. Težak je put pred našom Lavicom i njenim roditeljima koji se bore za njen život, ali u ovoj borbi nisu sami, dokazali smo da se sve može kad se udruži ova ogromna ljubav i da vjerujemo samo u jedno, da naša Dalal izlazi iz ove priče kao pobjednica, armija ljudi moli se za njen život jer ona ga zaslužuje", kazali su.

Dalal je zadržala široki osmijeh i dječiju razigranost uprkos tome što je imala devet ciklusa kemoterapije, 10 lumbalnih i koštanih punkcija, a krv joj je vađena mnogo puta. Nedavno je proslavila rođendan, a najljepše želje poslali su joj drugari iz dramskog studija "Mali princ" koji su u saradnji s RTV USK snimili video samo za nju.