Borba još traje
627

Mala heroina Dalal Omerović proslavila drugi rođendan u bolnici

Piše: M. N.
Mala heroina Dalal Omerović, koja već godinu vodi bitku protiv leukemije, proslavila je drugi rođendan u bolnici u Essenu.

Roditelji su bili uz nju i obradovali je tortom i balonima. Lavica još uvijek vodi bitku, stanje se mijenja iz dana u dan, ali njena volja za životom je jača od svega.

Nažalost, bolnica je postala drugi dom naše bihaćke ljepotice. Imala je devet ciklusa kemoterapije, 10 lumbalnih i koštanih punkcija, a krv joj je vađena veliki broj puta. Sve je to podnijela i nakon svakog uboda vratila se s osmijehom na licu.

Prije 20 dana primila je novu krv s potrebnom dozom matičnih ćelija iz kojih bi se trebale razvijati nove. Nažalost, transplantacija ima i negativne posljedice kao što su jaki bolovi u stomaku i povraćanje krvi, ali i to je lavica podnijela s osmijehom.

Povodom rođendana, najljepše želje poslali su joj drugari iz dramskog studija "Mali princ" koji su u saradnji s RTV USK snimili video samo za nju.

"Malena naša godina je prošla, teška i mučna. Puno strepnje, straha i iščekivanja, ali i vjere u tvoju i snagu Boga. Malena naša, boriš se za život kao lavica, jer negdje u dubini znaš da te čeka nešto lijepo. Sretno djetinjstvo i dug život. Lavice naša, kada porasteš, nećeš se ni sjećati ove tuge i neizvjesnosti. Krenut ćeš u školu i morit će te druge brige - zadaće, treninzi ili možda neka simpatija. Malena naša, izdrži još samo malo uz osmijeh ljepši od najsjajnijeg sunca. Doći će i taj dan kada će se naša lavica vratiti nama da zajedno tvoja armija i ti slavite život. Sretan rođendan malena lavice naša", zaželjeli su joj drugari.

Roditelji malene Dalal zahvalili su se svima na donacijama zahvaljujući kojima je i izvršena transplantacija, a njihova kćerka dobila priliku za život.

Ljudi iz cijele BiH uputili su najljepše poruke sa željom da treći rođendan dočeka zdrava u svom domu.