Smijeh i graja
39

Mala raja uz odličnu zabavu proslavila Dječiju novu godinu u Tuzli

Piše: A. K.
Smijeh i graja danas su odzvanjali Trgom slobode u Tuzli na kojem je upriličena proslava Dječije nove godine.

Najmlađi Tuzlaci u pratnji svojih roditelja pretposljednjeg decembarskog dana stigli su na centralni gradski trg gdje je upriličen bogat program za sve mališane.

Proslavu Dječije nove godine organizirali su Gradska uprava Tuzle, Turistička zajednica ovog grada, Centar za kulturu i Javno komunalno preduzeće Pannonica.

Predivnu atmosferu upotpunili su motomrazovi koji su mališanima dijelili slatkiše, zatim glumci, klovnovi, dječiji hor Slavuj i orkestar Balsika izvedbama najljepših dječijih pjesama.

"Glavni cilj ove manifestacije je da pokažemo da smo posvećeni i maloj raji. Mladi su nam za Novu godinu uvijek u drugom planu, jer na javnim dočecima malu raju niko i ne spominje. Ovaj dan je najljepši u cijeloj godini jer su za njih tu Djeda Mrazovi, novogodišnji paketići i odlična zabava. Dječija nova godina je organizovana dan ranije kako bi svi mališani mogli doći sa svojim roditeljima", rekao je za Klix.ba direktor Turističke zajednice Tuzle Edin Jahić.

U ovom danu su mogli uživati i stariji Tuzlaci jer su Zimski grad i Zimska čarolija za njih pripremili posebnu ponudu u ukrašenim novogodišnjim kućicama.

Nakon današnje dječije zabave nastavljaju se pripreme za javni doček Nove godine koji će sutra uvečer biti upriličen uz bogat program u kojem će nastupiti FMJAM, Frenkie, Kontra, Indigo, DJ Soul i TNT Band, ali i dugo najavljivani Plavi orkestar.