Komentari (53)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
SDA sirotinja. na infuziji
Da ponovimo , nezaposlene majke u Srpskoj dobijaju 400 km ,a u vecini kantona federacije 0 ( krtolu ) . A u " prebogatom sarajrvu koja ima prihode vece od citave Srpske " 250 km .
Da u drzavnim firmama i onako budzetlije se samo kote
Bravo!!!
Zaposle se u drzavnoj firmi i onda 4 godine odsustvo, sto je i OK da nije kod privatnika umjesto 4 godine plate odma otkaz
Bolje dobra plata i 75%, nego niske plate i 100%. Pohvalan potez Vlade prema porodiljama, mada ne znam odakle ce se to finansirati nego iz gradjanskih (kreditnih) dzepova. U sustini, Vada je izglasala nesto cime su oni zadovoljni i nisu na gubitku. Ni iz dzepa, a ni u dzep (osim ako nije porodilja pa ce imati 100% MASNE plate), ali su zato povecani rashodi. Hajmo sada da vidimo odakle cemo skupiti te pare i kako natjerati poslodavce da povecaju plate zenskoj radnoj snazi.
Bravo za Dodika. Bošnjacima u RS treba pomoći. Budući da će se najviše oni rađati
Bit ce otkaza.
Kasno ste se sjetili mudri moji političari. Ekonomska i pronatalietna ekonomija je komplikovano štivo za vas. Vi to kampanjski, kao sad ćemo nešto... Pa kasno je sada za bilo kakve mjere. Džaba... Neće pomoći ništa. Propali smo. BANKROT JE IZVJESTAN.
nakon sto su uveliko u minusu..po omjeru umrli/rodjeni...dobro su se sjetili...
znaci primat ce svih 246 KM?
Novalicu jel te stid?
Svaka cast!🥂
Mozda niste znali u Srpskoj je u 2018 u odnosu na 2017 rođeno 170 beba VISE ,a u Federaciji u istom periodu 1000 manje , e HILJADU , TISJACA MANJE . U prvih pola 2019 u Srpskoj OPET VISE rođenih za 50 ,a u Federaciji 380 MANJE za pola godine .
I u FBiH je 189 km povecali sa 180
A u FBIH 60 posto prosjecne plate FBIH. Nabijem ja ovu drzavu,i kazu nema djece,ode narod..
Pa sta ocekujes jbt, zena svojom voljom odluci da rodi dijete i kao treba godinu dana da prima punu platu? Da si ti poslodavac, tebi bi se to bas svidjalo? A sta cemo za muskarce, jer i oni se nerijetko brinu o djetetu? Gdje je njima bolovanje godinu dana uz punu platu? Hocemo da budemo napredni, pa hajde do kraja, a ne dvostruke arsine. Onda se neko pita sto su zene manje placene ili sto neki poslodavac daje prednost muskarcima...