|

Majke Srebrenice: Košarac je primjer zbog čega treba zakon o zabrani negiranja genocida

Majke Srebrenice: Košarac je primjer zbog čega treba zakon o zabrani negiranja genocida
13
F
FENA
7.2.2014. u 12:29
40
komentara
13

dijeljenja
Majke Srebrenice: Košarac je primjer zbog čega treba zakon o zabrani negiranja genocida Staša Košarac (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Udruženje "Majke Srebrenice" osuđuje izjavu Staše Košarca, delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, kojom bez stida i potpuno otvoreno veliča Ratka Mladića, zločinca i optuženika pred Haškim tribunalom.
"Iz njegovog ponašanja se vidi da je isto izjavio po instrukciji, te smišljeno, pokušavajući relativizirati pitanje zaštite slobodnih građana Bosne i Hercegovine. Nakon ove objave u kojoj se veliča balkanski kasapin Mladić, majke Srebrenice koje su se vratile u ovaj grad, te širom Podrinja, plaše se za svoju sigurnost i sigurnost svih onih koji se žele vratiti na svoje u RS", navode iz ovog Udruženja.

"Dok tražimo kosti svojih najmilijih, dok policija kuca na vrata povratnika, dok Dom naroda u kojem Košarac sjedi želi novim zakonima ukinuti i osnovna prava preživjelih, ovakve poruke potvrđuju potrebu donošenja Zakona o zabrani negiranja genocida i sankcionisanje najviših državnih dužnosnika koji se usude veličati zločinca Mladića", kažu "Majke Srebrenice".
Prijavi grešku


Komentari (40)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...