132. dan protesta
0

Majka Suzana na Trgu Krajine: Majke svojim sinovima peglaju košulje za svadbu, ja sam svom za groblje

Piše: M. N.
Foto: Srpskainfo
Foto: Srpskainfo
Na Trgu Krajine u Banjoj Luci u subotu je održan 132. skup pod nazivom "Pravda za Davida". Okupljenima si se obratili otac i majka stradalog Davida Dragičevića koji su poručili da ne postoji zločin za koji se ne sazna istina kad-tad i da Davidove ubice ne spavaju

"Živimo za našu djecu, da ih izvedemo na pravi put, da budu dobri đaci. Bio je dobar đak, upisao je fakultet i bili smo ponosni. Njegov uspjeh je naš uspjeh. Mi smo dobri roditelji, nigdje nismo pogriješili. Možda jedino što smo uvijek govorili da treba pomoći svima. Pomagao je izgleda nekome kome nije trebalo jer htio je da bude zaštitnik svima", kazala je majka Suzana.

Plačući je govorila kako jedna majka sanja da iškoluje svoje dijete, izvede ga na pravi put i oženi/uda.

"Majke svoje sinove spremaju za svadbe, peglaju im košulje i odijela. Ja sam svome sinu peglala za groblje košulju i hlače, birala patike koje da obuje. Đorđe Rađane, imaš dijete. Da li ti pada na pamet da možeš završiti kao moj David, da će te skloniti da ne pričaš jer sve znaš, kao i mi. Sivo auto, moj David u njemu, Trošna kuća bez prozora i vrata, moj David u njoj. Potok pored kuće, moj David u njemu. Sve će se saznati", kazala je Suzana.

Otac Davor je poručio kako očekuje od banjalučkog tužilaštva da sasluša sve učesnike konferencije za novinare kada je saopćeno da je David opljačkao kuću i utopio se u potoku, te da javno kažu kako nemaju ništa kada je u pitanju istraga za ubistvo Davida Dragičevića. Pozvao ih je sve da urade toksikološke nalaze na drogu.

"Samo formalnim pregledom međunarodnog istražnog tima ustanovljeno je da na obdukcionom nalazu ima već preko pedeset namjernih propusta", kazao je Davor.

Na kraju skupa pročitano je saopćenje grupe "Pravda za Davida" u kojem se ograđuju od lažnih članova ove grupe koji putem foruma bh. portala pozivaju građane da glasačke listiće za predsjednika RS-a ispune tako da budu nevažeći sa savjetom da se pored napiše ime ove grupe.

"Odgovorno tvrdimo da ti profili nisu članovi grupe 'Pravda za Davida'. Niko od članova grupe nije dao saglasnost za takvo djelovanje i ne želimo stajati iza toga", kazala je daniela Ratešić Došen.