BiH
30

Majka Francuza nestalog u BiH nudi novčanu nagradu za pronalazak sina

SRNA
Martina Marten (Foto: SRNA)
Martina Marten (Foto: SRNA)
Francuskinja Martina Marten, majka Benoe Martena, koji je u maju 2010. godine nestao u Nacionalnom parku "Sutjeska", ponudila je novčanu nagradu od više hiljada maraka za informaciju koja bi mogla otkriti šta se dogodilo njenom sinu.

Benoa Marten nestao je 15. juna 2010. godine na putu od Tjentišta prema Zelengori.

Opsežna potraga, u koju su bili uključeni policija, planinari, spasioci, te službe iz Srbije i Francuske nije dala nikakav rezultat, tako da se dvadestjednogodišnji student već duže od četiri godine vodi kao nestao.

Nakon dvomjesečnog boravka u BiH, Martina se sutra vraća u Francusku gdje Odbor za podršku prikuplja novac za novčanu nagradu.

"Osobama, koje mi pomognu da nađem sina, nudim nagradu od više hiljada maraka, jer ništa nije važnije od ljubavi majke prema sinu. Ako možete da mi pomognete, preklinjem vas da informacije dostavite najbližoj policijskoj stanici", rekla je Martina.

Ona kaže da je na mail, koji je ranije objavila putem medija, dobila poruku od jedne žene iz Trebinja, koja je tvrdila da je ove godine vidjela njenog sina na putu prema Nikšiću, ali je kasnije u policiji to porekla.

"Bilo je i više mailova od jedne osobe koja je sugerisala da se ponovo pretraži jezero na Zelengori, ali je ono ranije već detaljno pregledano", kaže Martina.

Prema njenim riječima, policija je u posljednja dva mjeseca ispitala deset osoba, ali to nije pomoglo da se dođe do novih informacija.

U policiji Republike Srpske još jednom je potvrđeno da nema pomaka u potrazi za francuskim studentom, te da se istraga nastavlja.