Život piše čudne priče
124

Majka dječaka spašenog od utapanja kod Mostara: Ovi mladići su nada za budućnost

G. Š.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Oglasila se majka dječaka kojeg su iz rijeke Bunice kod Mostar od tragične smrti utapanjem spasila dva mladića, te im se zahvalila uz emotivnu poruku.
"Život piše čudne priče, ali dok imamo omladinu koja je spremna da pomogne drugom u nevolji, ima nade u svijetlu budućnost", poručila je majka spašenog dječaka.

Ističe da je njen sin inače dobar plivač i pojašnjava šta se zapravo dogodilo.

"Dječak koji je jučer spašen je naš sin, Harun. Naš Harun je dobar plivač, trenirao je plivanje, ali snaga vode je bila velika, vukla ga je, nije mu dozvoljavala da izađe. Na svu sreću, momci su ga izvukli", objasnila je majka spašenog Haruna dramatični dio priče koja je zahvaljujući hrabrim mladićima sretno završena.

Navodi kako je kontaktirala mamu momka iz Mostara koji ga je spasio da se zahvali, ali želi i javno iskazati zahvalnost dvojici momaka koji su nesebično priskočili u pomoć i pomogli mu da se spasi iz vode.

"Niko ne zna gdje ga šta čeka i kako je nekada samo trenutak dovoljan da nam život promijeni iz temelja. Hvala Bogu i hvala momcima koji su pomogli, sve se dobro završilo, bez ikakvih problema", zaključila je majka dječaka koji je spašen iz rijeke Bunice kod Mostara.