Nema smjene Vlade TK
62

Mahir Mešalić: Tajkuni iz DF-a me žele istjerati iz stranke, ali im to neću dozvoliti

A. K.
Koalicioni partneri u Tuzlanskom kantonu trenutno ne razmišljaju o prekompoziciji vlasti, odnosno smjeni Vlade TK, iako su se informacije o mogućem ulasku Pokreta demokratske akcije (PDA) u političku priču pojavile u javnosti.

Na meti kao žrtveno jagnje našao se Mahir Mešalić iz Demokratske fronte (DF) kojeg su u javnosti okarakterisali kao preletača koji će iz svoje stranke preći u Socijaldemokratsku partiju (SDP) te fomirati novu vlast uz PDA kojeg predvodi Mirsad Kukić.

Mešalić u razgovoru za Klix.ba ističe da mu priču o navodnoj političkoj trgovini montiraju pojedinci iz njegovog DF-a.

"Prljavi napadi na mene dolaze iz centrale DF-a, a naručeni su od stranačkih tajkuna iz Tuzlanskog kantona. Oni me žele istjerati iz stranke, ali ja ću se boriti do kraja i to im neću dozvoliti. Svi koji me poznaju za mene će reći da sam osoba koja se nikada prodala ne bi, niti pristala na korupciju, jer moj obraz i čast nemaju cijenu. Sve ovo se dešava zbog toga jer se protivim tome da se moja stranka izruči Zlatku Lagumdžiji i objedinjavanju lažne ljevice, jer smatram da DF mora ostati čista u kadrovskom smislu", kazao je Mešalić koji je u DF-u od njenog osnivanja, a danas obnaša funkciju predsjednika Kluba zastupnika u Skupštini TK.

Prema informacijama do kojih je došao Klix.ba, o mogućoj prekompoziciji vlasti u Tuzlanskom kantonu zasad ne razmišljaju koalicioni partneri, odnosno članovi SDA, SBB-a, SBiH, DF-a, Socijaldemokrata BiH te Smajo Mandžić koji je nakon samostalnog priključenja skupštinskoj većini isključen iz PDA.

U bilo kakvoj priči s PDA ne vide se ni u Našoj stranci koji se uz Kukićevu stranku u tuzlanskoj opoziciji nalaze još i sa SDP-om te ukupno imaju 16 glasova.

Većina u Kantonalnoj skupštini broji 19 ruku od čega je devet SDA, tri DF-a, po dvije iz SBB-a, SBiH i Socijaldemokrata BiH te ranije spomenuti Smajo Mandžić.