DF "protiv" Konakovića
19

Mahir Dević: Nisam siguran da među šest stranaka u Sarajevu ima onih koji neće sa SDA

Klix.ba
Mahir Dević (Foto: H. M./Klix.ba)
Mahir Dević (Foto: H. M./Klix.ba)
Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Mahir Dević istakao je nakon današnje konstituirajuće sjednice da nije siguran kako među šest političkih subjekata u Kantonu Sarajevo ima onih koje ne bi u vlast sa Strankom demokratske akcije.

"Napravljena je neka postizborna euforija među šest stranaka u Kantonu Sarajevo, u odnosu na SDA, koja i danas traje. Ona razvlači ovu proceduru. Postoje određeni centri moći koji generišu takvu vrstu priče. Rukovodstvo SDA, na čelu s Bakirom Izetbegovićem, poduzima neke aktivnosti. Nisam baš siguran da neće svi sa SDA", kazao je Dević.

Naveo je da smo na današnjoj sjednici imali situaciju, kada je Klub Bošnjaka predlagao predsjedavajućeg, da zastupnici Demokratske fronte nisu glasali za Elmedina Konakovića.

"U Klubu naroda glasaju svi Bošnjaci za kandidate koji idu u Kolegij Skupštine. Prilikom tog glasanja zastupnici DF-a nisu glasali za Elmedina Konakovića. Jedan glas ga je dijelio da ne bude izabran", istakao je Dević.

Podsjetio je da je SDA u ranijim sazivima bila opozicija u Skupštini KS, ali da sada još uvijek nisu u opoziciji.

"Vrlo sam skeptičan da će šest političkih stranaka uspjeti napraviti nešto", kazao je novoizabrani SDA-ov zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Mahir Dević.