Studentsko putovanje
111

Magija u Rimu je završena, slijedi party i projekt "Spring Break"

Klix.ba
Blizu 1.500 studenata iz BiH sa 20 autobusa 28. februara krenuli su put Rima. Nedavno su se vratili prepuni utisaka sa trodnevnog obilaska nekih od najvećih svjetskih znamenitosti. Iako pomalo tužni, utjehu su pronašli u novoj najavi Sol Azura za još atraktivnijim studentskim putovanjem - "Spring Break".

Tim Sol Azura i Buena Viste se potrudio da ponudi program koji bi odgovarao svima u čemu je i uspio. Od samog starta osjećala se pozitivna energija među mladim ljudima koji su krenuli na put prema Rimu.

Pri samom dolasku čak i oni zahtijevni studenti su bili zadovoljni odabranim hotelima koji su učinili boravak u Rimu mnogo ugodnijim. Stručni tim vodiča je potpuno probudio antički duh Rima i uspio je prikazati sve znamenitosti ovog vječnog grada.

Pored samog Rima studenti su doživjeli i dnevno opuštanje u obližnjem gradiću Tivoli koji im je prikazao sve svoje nevjerovatne prizore vrtova i ljepotu u koju čak i današnji građani Rima zalaze da bi zaboravili na velegradsku gužvu.

Zaljubljenici u najpoznatiji sport svijeta - fudbal imali su priliku da prisustvuju utakmici između Rome i Genove. Također, oni malo aktivniji imali su priliku upoznati novi Sol Clubbing program koji je prikazao noćni život Rima u najboljem svjetlu. U organizaciji Sol Azura i Buena Viste tri kluba za tri noći, od kojih je jedan na kruzeru Grimaldi Lines - Cruise Roma/Barcelona, pretvoreni su u noćne rezidencije ove turističke agencije. Gost Sol Clubbing večeri je bio također i jedan od najpoznatijih balkanskih DJ-eva, DJ Shone. Pored njega nastupao je i DJ Stefke, DJ Reve kao i jedan od rezidenata najpoznatijeg Rimskog kluba, DJ Valerio.

Jedna od stvari koja je posebna za sve aranžmane Sol Azura i Buena Viste jeste da organizacija pokušava putnicima ponuditi što više stvari tako da ovaj put u sam obilazak Rima je bilo uključeno i noćenje na kruzeru Grimaldi Linesa u luci Civitavechia.

Obilazak Rima upotpunjen je i obilaskom najmanje države na svijetu, Vatikana. U Vatikanu organizovan je obilazak Vatikanskih muzeja koji su predstavljeni kao jedni od najpoznatijih muzeja sa ogromnom količinom umjetnina.

Poslije upoznavanja Rima, red je došao da se obiđu i još dvije destinacije koje su nezaobilazne svakom velikom putniku. Firenca je grad sa najviše umjetnina u Italiji, to je grad umjetnika i grad sa dušom koji je očarao sve putnike koji su ga obišli. Svi studenti na ovom putovanju su imali različite utiske o ovom obilasku koje su sređivali do sljedeće destinacije, Venecije.

Trodnevna magija je završena, ali ovaj put ona je samo uvod za novi projekat Sol Azura i Buena Viste koji će biti još luđi i još veći. Mjesec april biti u znaku zabava gdje će se promovisati projekat "Spring Break". Prvi party u nizu jeste after party putovanja u Rim koji će se održati 16. marta. u novom objektu koji se nalazi na stadionu Koševo. Specijalni gosti ovog partija koji je poklon svim putnicima koji su bili u Rimu jeste grupa Ćao Bend.