{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


1.500 studenata iz BiH upoznalo Rim i njegove znamenitosti

5.3.2013. u 20:45
1
88
1.500 studenata iz BiH upoznalo Rim i njegove znamenitosti
1
Od 27. februara do 4. marta 1500 studenata Univerziteta u Sarajevu, Mostaru, Zenici, Tuzli i Bihaću učestvovalo je u Studentskom pohodu u Rim. Studenti su imali priliku da upoznaju italijansku kulturu i tradiciju, historiju, ali i da pored Rima vide znamenitosti Venecije i Firence.
Koloseum, rimski forum, fontana Di Trevi, trg Espana, najočuvanij antički hram Panteon, najveći svjetski trg, Trg Svetog Petra i najveličanstvenija crkva u kršćanskom svijetu, Bazilika svetog Petra u Vatikanu samo su neke od znamenitosti sa kojima su se studenti upoznali.

Također, studenti su u Italiji proslavili 1. martr, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine posjetivši grob posljednje bosanke kraljice Katarine Kosače.

"Kao i do sada, članovima asocijacije studenata SPONA je bilo zadovoljstvo učestvovati u Studentskim pohodima. Iako svi putevi vode u Rim, ovaj grad je baš najlakše zaobići u obilasku Starog kontinenta. Zbog toga, uostalom, prepoznajemo poseban značaj u projektu i ideji Studentskih pohoda koji omogućava velikom broju studenata da povoljno obiđu nekoliko najvažnijih kulturnih centara Evrope, upoznaju druge narode, upoznaju jedni druge i druže se u najboljoj atmosferi. Nadamo se skorom druženju i još jednom zajedničkom putovanju te još većem broju studenata, naročito sa Fakulteta političkih nauka", kazao je Samir Arnautović, predsjednik studenata Fakulteta političkih nauka.

Ovaj pohod je samo nastavak najvećeg studentskog projekta u Bosni i Hercegovini koji traje već dvije godine, i organizaciji Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu (SPUS). Studenti su kroz projekta Studentskih pohoda u posljednje dvije godine imali priliku upoznati ljepote Bosne i Hercegovine, ali upoznati i velike evropske gradove kao što su Beč, Prag, Istanbul, Berlin i Rim.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: