BiH
75

Studentski pohod na Bjelašnicu: Ove godine se očekuje 2.000 ljudi

Klix.ba
Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu (SPUS) u saradnji sa matičnim asocijacijama sa fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu drugu godinu zaredom organizuje Studentski pohod na Bjelašnicu.
Ovaj projekt ima za cilj da okupi što više studenata Univerziteta u Sarajevu koji će kroz cjelodnevni program imati priliku uživati u zabavi i ljepotama olimpijske ljepotice.

Projekt je plod saradnje Studentskog parlamenta i javnog preduzeća ZOI'84, koji je omogućio da na dan druženja ski karte budu besplatne za sve studente (skijaše/bordere) učesnike ovog pohoda. Prošlogodišnji Studentski pohod na Bjelašnicu okupio je oko 1.500 studenata Univerziteta u Sarajevu, a ove godine se očekuje oko 2.000 učesnika pohoda.

Pored besplatnih ski karti i zabave u realizaciji Red Bulla, na Bjelašnici će biti organizirana i razna takmičenja između prijavljenih fakultetskih ekipa i to takmičenja u sankanju, pravljenju figura od snijega, fudbalu na snijegu, grudvanju, vuči konapaca...

Za sve studente obezbjeđen je ručak (grah i roštilj) i čaj. Iako će takmičenja biti zabavnog karaktera, za najbolje su osigurane nagrade. Jedna od nagrada je besplatan Studentski pohod u Rim.

Prijave za učešće na takmičenjima mogu se izvršiti kod matičnih asocijacija prilikom prijave za pohod. Obezbjeđen je i popust na iznajmljivanje ski/snowboard opreme na svim mjestima za iznajmljivanje opreme u Babinom dolu. Okupljanje i polazak su planirani u periodu od 7:30 i 9:00 sati u petak, 15.02.2012. godine iz kampusa UNSA. Sve navedeno studenti dobijaju za kotizaciju od 8 KM.

Učestvovanjem u Studentskom pohodu na Bjelašnicu pomažete akciju obnove studentskih domova u Sarajevu.