|

Magazinović, Zvizdić i Emrić: Postoje teme na kojima moramo raditi zajedno bez obzira na stranke

Magazinović, Zvizdić i Emrić: Postoje teme na kojima moramo raditi zajedno bez obzira na stranke
18
Er. M.
14.10.2019. u 12:25
2
komentara
18

dijeljenja
Magazinović, Zvizdić i Emrić: Postoje teme na kojima moramo raditi zajedno bez obzira na stranke Magazinović, Zvizdić i Emrić
Zastupnici u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović (SDP) i Jasmin Emrić (A-SDA) sastali su se danas s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem (SDA).
Magazinović je rekao da su on i Emrić, kao članovi Zelenog kluba, razgovarali sa Zvizdićem o temi namjere institucija Republike Hrvatske da na lokaciji Trgovske gore deponuju i skladište nuklearni i radioaktivni otpad.

On je naglasio veliko razumijevanje predsjedavajućeg Zvizdića kada je riječ o ovoj temi i namjeri da se, pored do sada urađenog, provedu aktivnosti na zaštiti građana ugroženog područja i države Bosne i Hercegovine.

"Dogovorili smo naredne korake koje svako od nas može i treba učiniti. Postoje teme gdje se politički razilazimo, ali i one teme gdje bez obzira na stranačku i drugu pripadnost trebamo raditi zajedno. Ovo je jedna od takvih tema i drago mi je da je sve veći broj onih koji razumiju da moramo utjecati na to da se mijenjaju dominantne političke navike produciranja i učestvovanja u raznim konfliktima koji građanima ne donose ništa dobro", zaključio je Magazinović.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...