Magazinović: Rezultati izbora u Hrvatskoj pozitivni za BiH

F
FENA
5.12.2011. u 13:29
0
18
Magazinović: Rezultati izbora u Hrvatskoj pozitivni za BiH
0
Magazinović: Rezultati izbora u Hrvatskoj pozitivni za BiH Saša Magazinović
Rezultati jučerašnjih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj i pobjeda bloka stranaka predvođenih SDP-om sigurno će imati pozitivnu refleksiju na BiH, ocijenio je danas u izjavi Feni šef Odjela za međunarodnu saradnju SDPBiH i šef poslaničkog kluba ove stranke u Predstavničkom domu PSBiH Saša Magazinović.
On naglašava da prije svega treba reći da je Hrvatska prijateljska zemlja BiH i to nije sporno bez obzira na to ko je na vlasti.

"Međutim, dolaskom na vlast građanski orijentirane koalicije, sasvim sigurno će BiH imati mnogo više razumijevanja u susjedstvu i pomoći u evroatlantskim integracijama, koja nam je evidentno potrebna od Hrvatske", kaže Magazinović.

Po njegovim riječima, izbori su pokazali da je hrvatsko društvo demonstriralo apsolutnu zrelost i osjećaj za ozbiljnost trenutka u kojem se nalazi Hrvatska, ali i čitav region i Evropa.

U SDPBiH su, također, sretni zbog uspjeha hrvatskog SDP-a zbog izuzetno prijateljskih odnosa koje imaju s tom strankom.

"Kad vam se prijatelju dogodi nešto lijepo, ili kada napravi neki uspjeh, onda ste i vi sretni. SDP Hrvatske i SDPBiH su iskreni prijatelji i zaista smo sretni zbog njihovog uspjeha", kazao je Magazinović.


Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: