{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Magazinović odgovorio Pack: Naravno da je SDP prepreka podjelama BiH

F
20.10.2013. u 14:24
23
48
Magazinović odgovorio Pack: Naravno da je SDP prepreka podjelama BiH
23
Magazinović odgovorio Pack: Naravno da je SDP prepreka podjelama BiH
Saša Magazinović
"Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine bila je, jeste i bit će prepreka za usvajanje rješenja koja idu u pravcu novih podjela, kako teritorija, tako i ljudi", kazao je zastupnik ove stranke u Parlamentarnoj skupštini BiH Saša Magazinović.
Magazinović je ovo izjavio osvrćući se na izjavu Stalne izvjestiteljice Evropskog parlamenta za BiH Doris Pack, koja je jučer rekla kako je slučaj Sejdić-Finci najbolji pokazatelj kako bh. političari ne mogu da se dogovore, ali niko ne želi da kaže ko je najveći krivac iza toga, te da ona lično misli kako je "Zlatko Lagumdžija predstavlja veliku prepreku tome".

Magazinović, međutim, uzvraća kako SDP ne može dati zeleno svjetlo dogovorima koji dijele državu.

"Ne mogu da ne primjetim da je gospođa Doris Pack na kraju svoje političke karijere u potpunosti otvorila karte i potvrdila ono o čemu se dugo vremena spekuliralo, a to je da ima vrlo jednostran pristup gledanja političkih dešavanja u BiH. Što je još gore, u konkretnom slučaju zagovara rješenje koje vodi daljim podjelama i države BiH i bosanskohercegovačkog društva", rekao je Magazinović.

Ovaj državni poslanik je dodao kako oni u SDP-u još jednom naglašavaju svoju konstruktivnost i otvorenost da sa svim razgovaraju o bilo kojoj temi.

"Zajednički možemo raditi sa svima koji imaju dobre namjere za BiH, ali, naglašavamo, jedinstvo države BiH i integracija bosanskohercegovačkog društva za nas je crvena linija ispod koje nećemo ići", kazao je Magazinović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: