Reakcija na intervju
81

Magazinović: Džaferović je žrtvovan kao kandidat za člana Predsjedništva da bi neko drugi "preživio"

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Predsjednik Glavnog odbora Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) Saša Magazinović reagovao je na jutrošnji intervju Šefika Džaferovića objavljen na portalu Klix.ba, kazavši kako je očigledno da je SDA-ov kandidat za člana Predsjedništva BiH žrtvovan da bi neko drugi "preživio".

"Mi u SDP-u ćemo voditi pozitivnu kampanju. Drugim strankama i njihovim problemima se ne želimo baviti niti ih komentarisati, osim u slučaju odgovora na napade na SDP i naše ljude. To nećemo dozvoliti", poručio je Magazinović.

Poručio je da za razliku od onih koji, osim napada, nemaju šta drugo reći, u SDP-u žele akcenat staviti na promociju Plana 10 i programa predsjedničkog kandidata Denisa Bećirovića.

"Dosta je više narodu svađa i onih koji na račun toga politički preživljavaju. Pozivamo sve političke aktere na nadmetanje u progresivnim idejama", kazao je Magazinović.

Iznenadila ih je izjava Šefika Džaferovića u kojoj, kako kaže, demokratski iskazanu volju desetina hiljada građana Bosne i Hercegovine sa članskom knjižicom SDP-a poredi sa odlučivanjem u Sjevernoj Koreji.

"To nikako ne liči na njega. Osim što je kao kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH očigledno politički žrtvovan da bi neko drugi 'preživio', izgleda da su mu dodijelili i loše savjetnike za medije kako bi dodatno bili sigurni u poraz", istakao je Magazinović.

Naveo je da razumije da Džaferoviću nije lako, jer dolazi kao kandidat porodice Izetbegović, a ne cjelokupnog članstva.

"Zbog toga tvrdim da će i pored katastrofalnog rezultata, SDA ipak imati više glasova nego kandidat ove stranke za Predsjedništvo BiH. Mi u SDP-u smo se odlučili za direktnu demokratiju i 26.787 osoba je podržalo Bećirovica. U SDA su se odlucili za druge, njima bliske metode, i 104 osobe su podržale Džaferovića", istakao je Magazinović.

"Konačan sud će dati građani 7. oktobra", zaključio je predsjednik Glavnog odbora SDP-a BiH Saša Magazinović.