Bosanski Novi
11

Magazinović: Bil' Kolinda pjevala da živi na Uni gdje planiraju odlagati nuklearni otpad

I. P.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
U Bosanskom Novom danas je održano okupljanje građana i predstavnika političkih partija i institucija iz cijele BiH u znak protivljenja planu Hrvatske da nedaleko od granice s našom zemljom odlaže nuklearni otpad.

Pored predstavnika iz oba entiteta, iz državnog Parlamenta BiH govor je održao Saša Magazinović koji je, između ostalog, javno prozvao hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović.

"Unu su opjevali pravi pjesnici. Zanima me da li bi Kolinda Grabar-Kitarović pjevala da živi na Uni pored koje žele odlagati nuklearni radioaktivni otpad", rekao je Magazinović.

On je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da je u rješavanju problema odlaganja otpada u hrvatskoj Trgovskoj gori pored Une cijela Bosna i Hercegovina zauzela jednak stav.

Pored Magazinovića, pred više stotina građana Bosanskog Novog govore su održali predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić, ministrica ekologije RS Srebrenka Golić, Denis Šulić, poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS i drugi.

Podsjećamo, blizu 300.000 građana Bosne i Hercegovine, a ponajviše općine Bosanski Novi, bit će direktno ugroženo ako Hrvatska odluči u Trgovskoj gori, na granici s BiH, odlagati nuklearni otpad.