Zastupničko pitanje
31

Magazinović: BHANSA je potrošila 300 hiljada KM na feštu, a preuzeli samo dio bh. neba

Er. M.
Zastupnik SDP-a u Zastupničkom domu PSBiH Saša Magazinović kazao je da je od Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi (BHANSA dobio odgovor da BiH uopće nije preuzela kontrolu nad cijelim nebom, odnosno da su 300 hiljada KM potrošili na feštu u povodu preuzimanja kontrole nad samo jednim dijelom neba.

Magazinović je rekao da je u povodu preuzimanja kontrole nad bh. nebom organizovana skupo plaćena fešta i da je zbog te bahatosti BHANSA-e u drugi plan otišlo pitanje da li je BiH uopće preuzela kontrolu nad bh. nebom.

Kako kaže, od BHANSA-e je dobio odgovor da BiH nije preuzela kontrolu nad bh. nebom u cjelosti te da u odgovoru stoji kako su u budućnosti planirana ulaganja te da će biti potrebno školovati nove kontrolore reda, odnosno da će se nakon toga tražiti simulacija na kojoj će se vidjeti da je BiH sposobna preuzeti potpunu kontrolu nad bh. nebom.

On je kazao da je potrošeno 300 hiljada KM na proslavu zbog toga što smo preuzeli kontrolu nad samo jednim dijelom neba te da je o tome diskutovao s jednim prijateljem iz Mostara koji mu je rekao da je sreća što nismo preuzeli kontrolu nad cijelim nebom jer bi fešta koštala pola miliona KM.

"Kakvo je bilo preuzimanje neba, tako je bilo i na fešti. Izvođači su: jedan iz BiH, jedan iz Srbije, a jedan iz Hrvatske“, rekao je Magazinović.