Hadžiomerović dobio novu funkciju
0

Magazin "60 minuta" se ukida do daljnjeg

Sarajevo-x.com
Bakir Hadžiomerović
Bakir Hadžiomerović
Politički magazin "60 minuta" koji je emitovan svakog ponedjeljka iza centralne informativne emisije Dnevnik na Federalnoj televiziji, neće se emitovati do daljnjeg.

Kako je saopćeno iz RTFBiH, urednik magazina Bakir Hadžiomerović je imenovan na drugu dužnost u istoj televizijskoj kući.

"Upravni odbor Radio-televizije Federacije Bosne i Hercegovine danas je jednoglasno dao saglasnost Poslovodnom odboru i generalnom direktoru RTVFBiH za imenovanje Bakira Hadžiomerovića na poziciju urednika televizijskog programa i multimedije u Sektoru za produkciju i emitiranje radio-televizijskog programa. Istovremeno, data je i saglasnost da Željko Tica preuzme poslove urednika Redakcije vijesti Federalne televizije", saopćeno je iz FTV-a.

Navodi se i kako su imenovanja uslijedila kao dio pretstojećih koraka ka unaprijeđenju ukupnog poslovanja i programskog djelovanja RTVFBiH.

S obzirom na količinu obaveza koju će Hadžiomerović imati na novoj funkciji, "60 minuta" se privremeno neće emitovati, odnosno emisija neće biti uvrštena u jesenju programsku šemu FTV-a.