{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


M:tel dodjeluje stipendije studentima elektrotehnike u BiH

S
28.11.2011. u 16:49
0
6
M:tel dodjeluje stipendije studentima elektrotehnike u BiH
0
M:tel dodjeluje stipendije studentima elektrotehnike u BiH
U duhu društvene odgovornosti, kompanija m:tel i ove godine nastavlja ulagati u znanje. Prošlogodišnjim projektom ''Stipendije za budućnost'' m:tel je počeo podršku najboljim studentima elektrotehnike u BiH, koji se nastavlja i ove godine.
Druga generacija m:stipendista, najboljih studenata elektrotehnike i računarstva, imat će priliku da se pridruže prošlogodišnjim stipendistima i da dobijaju mjesečnu stipendiju u iznosu od 400 KM za apsolvente te 300 KM za studente završnih godina i to do završetka obrazovanja prvog ciklusa studija.

Na Konkurs za drugu generaciju m:stipendista mogu se prijaviti apsolventi i studenti završnih godina prvog ciklusa studija sa sljedećih fakulteta u BiH:

-Elektrotehničkog fakulteta Banja Luka,
-Elektrotehničkog fakulteta Istočno Sarajevo,
-Elektrotehničkog fakulteta Sarajevo,
-Fakulteta elektrotehnike Tuzla,
-Fakulteta strojarstva i računarstva Mostar.

Uslov je da su redovni studenti sa prosjekom ocjena iznad 8,00, da nisu stariji od 26 godina i da nisu obnovili nijednu godinu studija. Potrebno je da su upisali studijski program iz naučnih oblasti navedenih u Konkursu, a posebne bodove donose učestvovanje i uspjesi postignuti na domaćim i međunarodnim takmičenjima, studentskim, stručnim i naučnim projektima, kao i objavljeni radovi, inovacije, patenti, ili nagrade u nauci, sportu i umjetnosti. Studenti trebaju biti državljani BiH, sa mjestom prebivališta u BiH.

Osim stipendije, odabrani studenti će, kao i njihove kolege od prošle godine, imati i mentore - stručnjake iz kompanije m:tel koji će učestvovati i pomagati im u izboru teme za diplomski rad, kao i u izradi diplomskog rada. Također, kompanija m:tel će studentima omogućiti i praksu od mjesec dana nakon odslušane završne godine prvog ciklusa studija.

Više inormacija o uslovima konkursa možete dobiti na na www.mtel.ba ili na 066-10-10-10.

Rok za podnošenje prijava je 25. decembar 2011. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: