{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


M:tel dodjeluje stipendije studentima elektrotehnike u BiH

S
28.11.2011. u 16:49
0
6
M:tel dodjeluje stipendije studentima elektrotehnike u BiH
0
M:tel dodjeluje stipendije studentima elektrotehnike u BiH
U duhu društvene odgovornosti, kompanija m:tel i ove godine nastavlja ulagati u znanje. Prošlogodišnjim projektom ''Stipendije za budućnost'' m:tel je počeo podršku najboljim studentima elektrotehnike u BiH, koji se nastavlja i ove godine.
Druga generacija m:stipendista, najboljih studenata elektrotehnike i računarstva, imat će priliku da se pridruže prošlogodišnjim stipendistima i da dobijaju mjesečnu stipendiju u iznosu od 400 KM za apsolvente te 300 KM za studente završnih godina i to do završetka obrazovanja prvog ciklusa studija.

Na Konkurs za drugu generaciju m:stipendista mogu se prijaviti apsolventi i studenti završnih godina prvog ciklusa studija sa sljedećih fakulteta u BiH:

-Elektrotehničkog fakulteta Banja Luka,
-Elektrotehničkog fakulteta Istočno Sarajevo,
-Elektrotehničkog fakulteta Sarajevo,
-Fakulteta elektrotehnike Tuzla,
-Fakulteta strojarstva i računarstva Mostar.

Uslov je da su redovni studenti sa prosjekom ocjena iznad 8,00, da nisu stariji od 26 godina i da nisu obnovili nijednu godinu studija. Potrebno je da su upisali studijski program iz naučnih oblasti navedenih u Konkursu, a posebne bodove donose učestvovanje i uspjesi postignuti na domaćim i međunarodnim takmičenjima, studentskim, stručnim i naučnim projektima, kao i objavljeni radovi, inovacije, patenti, ili nagrade u nauci, sportu i umjetnosti. Studenti trebaju biti državljani BiH, sa mjestom prebivališta u BiH.

Osim stipendije, odabrani studenti će, kao i njihove kolege od prošle godine, imati i mentore - stručnjake iz kompanije m:tel koji će učestvovati i pomagati im u izboru teme za diplomski rad, kao i u izradi diplomskog rada. Također, kompanija m:tel će studentima omogućiti i praksu od mjesec dana nakon odslušane završne godine prvog ciklusa studija.

Više inormacija o uslovima konkursa možete dobiti na na www.mtel.ba ili na 066-10-10-10.

Rok za podnošenje prijava je 25. decembar 2011. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: