Još dvije sedmice za prijavu
0

Postani šampion m:tel Android lige

Sarajevo-x.com
m:tel je objavio prvi konkurs za najbolju Android aplikaciju u kojem možete da pokažete svoje znanje i osvojite vrijedne novčane nagrade iz ukupnog fonda od 30.000 KM. Iz m:tela su poručili da je njihova želja da aktivno utječu na razvoj društva i IT zajednice i ohrabruju one koji su talentovani i najbolji u onome što rade.

"Konkursom za najbolju Android aplikaciju, naglasak stavljamo na kreiranje aplikacija na maternjem jeziku koje su lokalnog karaktera i prilagođene potrebama naših korisnika. Očekujemo kreativan pristup svih zainteresovanih kandidata i mnogobrojne aplikacije poslovnog, servisnog ili zabavnog karaktera. Odlučni smo u tome da promovišemo pozitivne vrijednosti u društvu, a posebno znanje kao jedno od najvrednijih ljudskih kvaliteta", poručili su iz m:tela.

Da biste učestvovali u ovom takmičenju, potrebno je da ste državljanin Bosne i Hercegovine, da ste stariji od 16 godina, da vaša aplikacija bude na jednom od tri službena jezika u BiH, kao i da je nova i neobjavljena na Android Marketu.

U takmičenju mogu učestvovati pojedinci, timovi i studenti, i to u tri kategorije: najbolje pojedinačne aplikacije, najbolje timske aplikacije i najbolje studentske aplikacije. Nagrade za sve tri kategorije su novčane, i to u iznosu od po 5.000 KM za prvo mjesto, po 3.000 KM za drugo mjesto i po 2.000 KM za treće osvojeno mjesto.

Za prijavu aplikacije potrebno je popuniti prijavu, ukratko opisati aplikaciju, te priložiti najmanje dva prikaza ekrana (screen shota) aplikacije, i poslati svoju prijavu do 30.09.2011. godine na adresu [email protected].

Gotove aplikacije, u formi APK datoteke, arhivirane u ZIP formatu, učesnici su m:tel-u dužni poslati u periodu od 01. 10. do 31. 10. 2011. godine, nakon čega će se vršiti testiranje aplikacija, u periodu od 1. 11. do 30. 11. 2011. godine. Najbolje aplikacije će biti proglašene u decembru mjesecu 2011. godine.

Detaljne informacije o ovom takmičenju možete pronaći na androidliga.mtel.ba