{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lukavica kod Gračanice: Klizište se opet pokrenulo, ugroženo 10 kuća, porodice odbile evakuaciju

22.5.2014. u 12:50
84
43
Lukavica kod Gračanice: Klizište se opet pokrenulo, ugroženo 10 kuća, porodice odbile evakuaciju
84
Iako je od obilnih padavina i poplava u BiH prošlo osam dana, klizišta u brojnim krajevima zemlje su još uvijek aktivna. Jedno od mjesta gdje dolazi do velikih pomjerenja zemlje je Lukavica kod Gračanice, gdje se sedamdeset spasilaca susreće sa brojnim problemima u evakuaciji stanovništva i saniranju puteva.
"Klizište se od sinoć ponovo pokrenulo. Ugroženo je deset kuća i štete su zaista velike. Neke od porodica ne žele da napuste kuće i ne znamo šta da radimo sa njima. SInoć u najkritičnijem momentu porodica Hasić nije htjela da izađe iz kuće. Oni nam kažu: 'Mi na svoju odgovornost ostajemo ovdje'. Svi su oni u opasnosti u tim kućama", rekao je za Klix.ba Jasmin Rakičević iz Kriznog štaba sela Lukavica.

Stanje u ovom mjestu je i dalje haotično, klizišta prijete, a putevi su uništeni. Spasiocima nedostaje mehanizacije i najlona.

"Borimo se svim silama. Na terenu imamo 70 ljudi koji rade na dvije lokacije. Nastojimo osposobiti puteve", kaže Rakičević, te dodaje da je do sada 20 porodica, odnosno više od 80 osoba iseljeno sa ovog područja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: