{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lukavac: Protestna šetnja majki protiv fabrika zagađivača

8.7.2012. u 08:20
19
12
Lukavac: Protestna šetnja majki protiv fabrika zagađivača
19
Lukavac: Protestna šetnja majki protiv fabrika zagađivača
Foto: Ermin Čeliković/SodaLive
U subotu je u Lukavcu održana Protestna šetnja majki protiv fabrika zagađivača u ovom gradu.
Stotinjak građana učestvovalo je u mirnom protestu kojem su se priključili i najmlađi stanovnici ovoga grada. Građani su sa transparentima prošetali ulicom Branilaca Bosne, potom pored PU Lukavac i zgrade Opštine, a zatim su se uputili nazad ulicom Branilaca Bosne.

"Današnja šetnja je samo uvod u ono što spremamo vrlo brzo. Dosta nam je bilo nijemog posmatranja i vjerovanja da će biti bolje. Neće biti bolje, dok se ne probudimo i kažemo dosta. Naš zahtjev će ići prema svim fabrikama i Opštini, tražit ćemo pismeno i javno da obećaju javnosti da će u utvrđenom roku zajedno obezbijediti centralni mjerni instrument.

Krajnje je vrijeme da odvojimo malo vremena za svoju djecu i svoju budućnost u ovom gradu. Pogledajte Spreču u vodotoku koji je na našoj opštini, imamo privilegiju da gledamo šta dišemo, i šta mislite kakva nam je hrana koja je uzgajana na našim poljoprivrednim površinama? Nedavno su nam nadležni iz Opštine poručili da idemo u Šipovo, jer zašto živimo u Lukavcu ako nam smeta što nas truju, to je žalosno", izjavila je jedna od aktivistica, prenosi SodaLive.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: