|

Lukavac: Policijska uprava i škole nisu platile ni jedan račun za grijanje u 2014. godini

Lukavac: Policijska uprava i škole nisu platile ni jedan račun za grijanje u 2014. godini
7
Piše: D. Brkić
20.1.2015. u 19:05
17
komentara
7

dijeljenja
Lukavac: Policijska uprava i škole nisu platile ni jedan račun za grijanje u 2014. godini Foto: Arhiv/Klix.ba
Policijska uprava Lukavac, tri srednje škole i jedna osnovna nisu u 2014. godini platile ni jedan račun za grijanje, a zbog loše naplativosti računa u kategoriji domaćinstava na adresu JP "Rad“ stigla je opomena pred isključenje za 2.700 objekata koje su u sistemu daljinskog grijanja.
"Od 303.000 KM duga za 2014. godinu 150.000 otpada na institucije čiji je osnivač Tuzlanski kanton. Naplativost u domaćinstvima je ispod 70 posto“, kaže Nehrudin Osmić direktor JP "Rad“.

JP "Rad“ dužan je isplatiti i oko 40.000 KM za novoizgrađeni vrelovod na relaciji Šićki Brod – Lukavac. Zbog toga je cijena grijanja po kvadratnom metru povećana na 1.89 KM sa PDV-om.

"Nadam se da ćemo prikupiti barem prvu ratu za reprogramirani dug i da ćemo izbjeći najcrnji scenarij. I prethodnih godina imali smo problema sa naplatom, a svoje obaveze prema TE Tuzla regulisali smo tako što smo podizali kredit“, kaže Osmić.

Nakon što se otplate sredstva utrošena za izgradnju vrelovoda najvjerovatnije će doći do sniženja cijene grijanja, ali do tada građanstvo i javne institucije morat će redovno plaćati račune ili će ostati bez grijanja.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...