BiH
18

Lukač: Nikakva protestna šetnja nije dozvoljena, policija to ne bi mogla kontrolisati

Piše: S. H.
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Draga Lukač kazao je nakon sastanka s liderima opozicije u RS-u i članom predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem da nikakva šetnja nijednoj ni drugoj strani nije dozvoljena, te da ukoliko dođe do šetnje organizator će snositi svu odgovornost.

"Upozoreni su ako krenu na protestnu šetnju da će snositi svu odgovornost. Policija je poduzela sve mjere da zaustavi šetnju. Imamo informaciju da se prema Banjoj Luci trenutno kreće preko 300 autobusa, mi to ne možemo kontrolisati", poručio je ministar Lukač.

On je dodao da je do sada zaustavljeno oko 150 osoba koji su pokušali da dođu na oba mitinga u Banjoj Luci, ali im policija nije dozvolila dolazak iz sigurnosnih razloga.

S druge strane predstavnici opozicije još uvijek ne odustaju od protestne šetnje prema Narodnom pozorištu, koje je udaljeno 300 metara od mjesta gdje se održava miting podrške vlasti u RS-u.

"Mi smo imali svako pravo na protestnu šetnju. Na vrijeme smo najavili naš skup. Nismo se okupili da pravimo nerede, već da na dostojanstven način iskažemo nezadovoljstvo za ovo što radi aktuelna vlast u RS-u2, kazao je Mladen Ivanić nakon sastanka s ministrom Lukačem.

Ukoliko protestna šetnja krene niko ne može garantovati da neće doći do nereda.