|

Lukač: Državljani BiH koji su deportovani iz Njemačke moraju biti pod kontrolom

Lukač: Državljani BiH koji su deportovani iz Njemačke moraju biti pod kontrolom
298
S
SRNA
13.4.2019. u 12:54
157
komentara
298

dijeljenja
Lukač: Državljani BiH koji su deportovani iz Njemačke moraju biti pod kontrolom Foto: M.D./Klix.ba
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač poručio je da trojica državljana BiH, koji su deportovani iz Njemačke zbog povezanosti s terorizmom, mogu biti potencijalna opasnost za sigurnost u BiH i da moraju biti pod kontrolom ako se pojave na teritoriji entiteta RS.
Lukač je naveo da se na njih mora obratiti pažnja i da se mora znati kuda se kreću, sa kim se druže i kakve kontakte imaju.

"Oni su svakako predmet naše pažnje i u budućem periodu. Ako se pojave na teritoriji Republike Srpske, moraju biti apsolutno pod kontrolom. Oni mogu da budu potencijalna opasnost za sigurnost u BiH. Između ostalog, zbog toga su i deportovani iz druge zemlje", rekao je Lukač novinarima u Banjoj Luci.

On je dodao da su prvo iz medija dobijene informacije o tome da su oni prebačeni iz Njemačke i da su pušteni na slobodu.

"Nismo dobili zvaničnu informaciju da su došli u BiH, da su saslušani i, što je najbitnije, da su pušteni na slobodu. MUP RS, kao i sve druge agencije koje se bave bezbjednošću u BiH, takve informacije moraju imati brzo", istakao je Lukač.

Kako je Klix.ba pisao jučer, trojica muškaraca koji su deportovani u BiH iz Njemačke zbog navodne povezanosti s terorističkim djelovanjem, su braća porijeklom iz Zeničko-dobojskog kantona.

Izručeni državljani BiH nakon ispitivanja u SIPA-i pušteni su na slobodu.
Prijavi grešku


Komentari (157)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...