BiH
35

Lovrinović se žalio na parlamentarnu stolicu: Obilazim oko nje kao oko svetišta

Piše: Er. M.
Zastupnik HDZ BiH Nikola Lovrinović u toku današnje sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH požalio se stručnim službama na neugodnosti sa stolicom koja mu otežava obavljanje parlamentarnih aktivnosti.

Lovrinović je kazao kako svaki put kada ustane mora "obići oko stolice kao oko svetišta". On je dodao kako je već i ranije od stručnih službi Parlamentarne skupštine BiH tražio da učine nešto s njegovom stolicom.

Podsjećamo, Nikola Lovrinović jedan je od plaćenijih bh. parlamentaraca koji je u periodu od 1. januara do 31. decembra 2015. godine naplatio 7,508.56 KM za rad u tri ad hoc komisije. Prema zvaničnim podacima, njegova plaća u junu 2015. godine iznosila je 4.690,30 KM.

U toku je sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj će se parlamentarci izjasniti između ostalog o smjeni Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH. Odmah po završetku zakazana je naredna sjednica ovog organa zakonodavne vlasti na kojoj bi trebalo biti potvrđeno imenovanje Ismira Juska i Seada Jusića iz SBB-a za ministra komunikacija i saobraćaja BiH i zamjenika ministrice odbrane BiH.