Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dokaz, lijepi moji, da BOSANSKI SRBI i HRVATI nisu ništa drugo do isti oni bosanci/ bošnjaci samo sa tom razlikom što se odriču identiteta i pripisuju sami sebe negdje gdje ne pripadaju, a to su Srbija i Hrvatska. Ljudi, shvatite da smo jedno i bićemo rahat. Vjeruj u BUDU, u šta hoćeš, al prihvati da si BOSANAC I HERCEGOVAC ;)
Босанци и бошнјаци нису једно те исто. Као што видиш већ се разликују и према словима. Ти хсвати да живиш међу лјудима који нису твоје нације али јесу исте регионалне припадности тј. босанци и херцеговци и бићемо рахат
jesmo Bosanci/Hercegovci ali nismo Bošnjaci!
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Zašto da budu bez nacionalnog predznaka. Sve što ima ime Bosna I Hercegovina /bošnjak/ pokušava se razvodniti. Pripada bošnjacima jer u to doba nije bilo u BiH ni srba ni hrvata nego samo bošnjanina. E zato im netreba nacionalni predznak. A da na stećcima stoji hrvatski ili srpski onda bi bio ekskluzivno u njihovom toru.
Нетачно. У то вријеме у БиХ није било ни Бошнјака а нације се стварају тек у 19. вијеку након националног пролјећа.
пс. твоја интелигенција меша бошнјак и бошнјанин.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Predslavensko doba, slavensko doba, srednji vijek, doba ejaleta pripada isključivo Bošnjacima kada govorimo o historiji BOSNE. Moramo jednom naučiti da je Bosna matica BOŠNJAKA i ostalih nacionalnih manjina. Svaka druga opcija, koja je naročito danas na snazi tipa tz. srba i tz. hrvata je nametnuta izvana i vidimo koliko je zdrava. Bošnjaci i SAMO Bošnjaci baštine historiju ove države, ove male zemljice, nekada veoma ponosne i važne na ovom tlu Evrope, a danas tako beznačajne, državice koja je prodata turcima, državice koju su nakon više od 400 godina isti osvajači prodali Evropi, logično da nije mogla sama da se izbori sa vukovima i međedima koji su se uvukli pod njenu kožu. A to su danas recimo glasno i jasno: srbi i hrvati. Svaki napredak, koji bi vodio normalizaciji države , ka prosperitetu, ka suživotu među ljudima ˝različitih˝ religija se gazi nogama i to isključivo od strane srba i hrvata. Historija pripada samo onima koji je PRIZNAJU a to srbi i hrvati u našoj državi ne rade.
naše BA
Koliko pametujes i lazes, covjek bi pomislio da su tvoji. Zasto se ova spodoba ne otjera na biro rada?
Ово је врло цијенјен човијек у реону науке а биро рада је отворен за тебе пошто си нико и ништа.
Troclano prijedsjenistvo Dubravko Lovrenovic,Muhamed Filipovic,Slavko Kukic !!!
zar ovaj kvazi historičar nije pokrenuo inicijativu da nas rasvlasti i opljačka od našeg nacionalnog blaga te da upiše u UNESCO bosanske nadgrobne spomenike kao vlasništvo srba i croata
Tačno tako.
http://gec.ba/stecci-na-listi-svjetske-bastine-unesco-a/ nije bas tako procitaj text
Невјероватно колико неинтелигентних лјуди који мисле да знају историју пише по овом кликсу. Ви сте нико и ништа схватите то, а ваше спасенје се налази у енциклопедијама и кнјизи. Читајте мало а каните се за то време историјских чинјеница.
Sta si napisao !!! nezz dal da lajkam il ne
Opet četnik navalio sa svojom kvazifilozofijom. Upamti, stećak je srednjovjekovni bosanskohercegovački spomenik. Činjenica da je srednjevjekovna država Bosna vladala skoro dva stoljeća zapadnim teritorijama današnje Srbije i Crne Gore, a isto toliko i južnim teritorijama današnje Hrvatske potvrđuje da su stećci specifikum Bosne.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Podvala.
http://avaxnews.net/sad/Restaurant_Serves_Up_Dog_Meat_In_South_Korea.html