{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lovište u Popovom polju bogatije poljskim jarebicama

S
19.4.2012. u 18:24
1
0
Lovište u Popovom polju bogatije poljskim jarebicama
1
Lovište u Popovom polju bogatije poljskim jarebicama
Lovci iz Popova polja kod Trebinja unijeli su u lovište stotinu parova poljske jarebice čime su znatno obogatili fond ove atraktivne lovne divljači u lovištu.
Sredstva granta, realizovana posredstvom nevladine organizacije "Oaza" Trebinje, dobijena su u okviru projekta koji finansira EU i sufinansira Ambasada Norveške u BiH, a provodi NVO "Link" Mostar u partnerstvu sa LDA Mostar i CRH Trebinje.

"Poplave u Popovu polju 2009. i 2010. godine nanijele su velike gubitke fondu divljači, tako da možemo reći da je ova donacija došla u prave ruke", kaže predsjednik lovne sekcije "Popovo polje" Mirko Grče.

Prema njegovim riječima, divljač posjeduje sve potrebne zdravstvene sertifikate i u odličnoj je kondiciji.

Grče kaže da je divljač uz dobru organizaciju puštena u atare sela Orašje, Strujići, Veličani, Dubljani, Dračevo, Drijenjani, Sedlari i Grmljani.

"S obzirom da smo izabrali pravo vrijeme, očekujemo da u najskorije vrijeme ptice u novom staništu naprave gnijezda i krenu sa reprodukcijom", dodao je Grče.

U narednom periodu posao lovaca je da obezbijede mir u lovištu koji će, uz obilje hrane koju nudi priroda, omogućiti da se poljske jarebice potpuno adaptiraju na novu sredinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: