{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Loše postavljena slova na spomeniku ubijenoj djeci Sarajeva

F
28.6.2012. u 14:42
117
0
Loše postavljena slova na spomeniku ubijenoj djeci Sarajeva
117
Trinaest slova i jedan broj koji su nedavno nestali, postavljeni su na postamentu Spomen-obilježja ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. u Velikom parku. Naime, Gradska uprava je dogovorila izradu novih slova u bronzi, njih 13 koliko je nestalo i jednog broja, kod akademskog kipara Enesa Sivca.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Slova koja su bila skinuta sa spomen-obilježja tokom jučerašnjeg dana su postavljena i za roditelje ubijene djece je to veoma važno, kazao je Feni predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. Fikret Grabovica.

Međutim, slova nisu postavljena na odgovorajući način, odnosno radi se o tome da neka od slova nisu postavljena u istu ravan, tako da sada natpis koji stoji na spomen-obilježju nema raniju simetriju. I zaista ne mogu da shvatim da se to nije moglo uraditi na adekvatan način i da ponovo bude u odgovarajućoj simetriji, kazao je Grabovica.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Naglasio je da je roditeljima ubijene djece ovo spomen-obilježje od izuzetnog značaja jer predstavlja simbol stradanja djece grada Sarajeva.

Kazao je da očekuje da policija pojača nadzor na ovom lokalitetu te da videonadzor bude u stalnoj funkciji da se ne bi dešavalo skrnavljenje spomenika.

Očekujemo od građana da ukoliko primijete neko neprimjereno ponašanje na spomen-obilježju da pozovu policiju i da ih obavijeste, kazao je Grabovica.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Spomen-obilježje je nama roditeljima od posebno značaja i sve ono što se negativno dešava nas pogađa. I učinit ćemo sve da se u narednom periodu to ne bi dešavalo, istakao je Grabovica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: