{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Loše postavljena slova na spomeniku ubijenoj djeci Sarajeva

F
28.6.2012. u 14:42
117
0
Loše postavljena slova na spomeniku ubijenoj djeci Sarajeva
117
Trinaest slova i jedan broj koji su nedavno nestali, postavljeni su na postamentu Spomen-obilježja ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. u Velikom parku. Naime, Gradska uprava je dogovorila izradu novih slova u bronzi, njih 13 koliko je nestalo i jednog broja, kod akademskog kipara Enesa Sivca.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Slova koja su bila skinuta sa spomen-obilježja tokom jučerašnjeg dana su postavljena i za roditelje ubijene djece je to veoma važno, kazao je Feni predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. Fikret Grabovica.

Međutim, slova nisu postavljena na odgovorajući način, odnosno radi se o tome da neka od slova nisu postavljena u istu ravan, tako da sada natpis koji stoji na spomen-obilježju nema raniju simetriju. I zaista ne mogu da shvatim da se to nije moglo uraditi na adekvatan način i da ponovo bude u odgovarajućoj simetriji, kazao je Grabovica.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Naglasio je da je roditeljima ubijene djece ovo spomen-obilježje od izuzetnog značaja jer predstavlja simbol stradanja djece grada Sarajeva.

Kazao je da očekuje da policija pojača nadzor na ovom lokalitetu te da videonadzor bude u stalnoj funkciji da se ne bi dešavalo skrnavljenje spomenika.

Očekujemo od građana da ukoliko primijete neko neprimjereno ponašanje na spomen-obilježju da pozovu policiju i da ih obavijeste, kazao je Grabovica.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Spomen-obilježje je nama roditeljima od posebno značaja i sve ono što se negativno dešava nas pogađa. I učinit ćemo sve da se u narednom periodu to ne bi dešavalo, istakao je Grabovica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: