Osumnjičen za korupciju
33

Lokalnom političaru iz Sarajeva Hasanu Hodžiću Ćasi određen mjesec pritvora

N. V.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo Općinski sud u Sarajevu je odredio jednomjesečni pritvor osumnjičenom Hasanu Hodžiću Ćasi koji se tereti za krivično djelo primanja dara i drugih oblika koristi.
Pritvor mu je određen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, kao i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Vijećniku Općine Novi Grad Hasanu Hodžiću se na teret stavlja da je stranom investitoru obećao izmjenu Regulacionog plana kako bi se mogla izvoditi gradnja hotela te da je za to tražio 100.000 KM.

Na jučerašnjem ročistu je advokat osumnjičenog Muhidina Kape kazao da za određivanje pritvora nema razloga i da ne postoji opasnost od ponavljanja krivičnog djela zato što okrivljeni nije ništa ni uradio, odnosno krivične radnje koje se stavljaju Hodžiću na teret su negirali kazavši da je u pitanju izmišljotina.

Njegov advokat nije zaprimio ovu odluku Kantonalnog suda, no kazao nam je da će u toku dana vidjeti po kojem osnovu je donesena Odluka o određivanju pritvora. On je ranije tražio da Hodžić bude pušten na slobodu uz mjere zabrane, dok je sam osumnjičeni tražio i da mu se vrate zaplijenjeni telefoni.