{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Logopedski kabineti u sedam novogradskih osnovnih škola

F
FENA
28.2.2012. u 15:19
8
2
Logopedski kabineti u sedam novogradskih osnovnih škola
8
Logopedski kabineti u sedam novogradskih osnovnih škola
Isporuka i prezentacija opreme za logopedske kabinete za sedam novogradskih osnovnih škola upiličena je danas u sarajevskoj osnovnoj školi Aleksa Šantić, a za ovu namjenu iz budžeta Općine Novi Grad Sarajevo izdvojeno je 35.000 KM.
Prostorije će biti opremljene logopetskom opremom u osnovnim školama "Aleksa Šantić", "Džemaludin Čaušević", "Fatima Gunić", "Avdo Smailović", "Osman Nakaš", "Sokolje" i "Mehmedalija Mak Dizdar".

V.d. općinskog načelnika Novi Grad Aner Šuman je naglasio da ni jedna osnovna škola u Kantonu Sarajevo nema uposlenog logopeda ili defektologa, ne računajući volontere.
"Generacije koje dolaze sve više imaju izražene poteškoće i sve veću potrebu za radom logopeda ili defektologa koji pomaže ljudima u razvijanju komunikacijske sposobnosti. Njegova usluga uključuje prevenciju, dijagnostiku, razvoj i terapiju glasa, govora i jezika stoga će naša obaveza biti zajedno s resornim ministarstvom osigurati stručan kadar u osnovnim školama", kazao je Šuman.

S ciljem osiguranja jednakih prava svakom učeniku u skladu s reformom osnovnog obrazovanja sedam škola uključeno je u projekat "Indeks inkluzivnosti", saopćeno je iz Press službe Općine Novi Grad Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: