{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Logopedski kabineti u sedam novogradskih osnovnih škola

F
28.2.2012. u 15:19
8
2
Logopedski kabineti u sedam novogradskih osnovnih škola
8
Logopedski kabineti u sedam novogradskih osnovnih škola
Isporuka i prezentacija opreme za logopedske kabinete za sedam novogradskih osnovnih škola upiličena je danas u sarajevskoj osnovnoj školi Aleksa Šantić, a za ovu namjenu iz budžeta Općine Novi Grad Sarajevo izdvojeno je 35.000 KM.
Prostorije će biti opremljene logopetskom opremom u osnovnim školama "Aleksa Šantić", "Džemaludin Čaušević", "Fatima Gunić", "Avdo Smailović", "Osman Nakaš", "Sokolje" i "Mehmedalija Mak Dizdar".

V.d. općinskog načelnika Novi Grad Aner Šuman je naglasio da ni jedna osnovna škola u Kantonu Sarajevo nema uposlenog logopeda ili defektologa, ne računajući volontere.
"Generacije koje dolaze sve više imaju izražene poteškoće i sve veću potrebu za radom logopeda ili defektologa koji pomaže ljudima u razvijanju komunikacijske sposobnosti. Njegova usluga uključuje prevenciju, dijagnostiku, razvoj i terapiju glasa, govora i jezika stoga će naša obaveza biti zajedno s resornim ministarstvom osigurati stručan kadar u osnovnim školama", kazao je Šuman.

S ciljem osiguranja jednakih prava svakom učeniku u skladu s reformom osnovnog obrazovanja sedam škola uključeno je u projekat "Indeks inkluzivnosti", saopćeno je iz Press službe Općine Novi Grad Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: