{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Logo: Kult nastoji pomoći mladima da ojačaju svoje kapacitete

F
FENA
29.8.2013. u 14:23
58
5
Logo: Kult nastoji pomoći mladima da ojačaju svoje kapacitete
58
Logo: Kult nastoji pomoći mladima da ojačaju svoje kapacitete
Muamer Logo (Foto: Klix.ba)
Institut za razvoj mladih "Kult" danas je potpisao sporazum finansijske podrške s Omladinskim savjetom Istočna Ilidža i Vijećem mladih Općine Novo Sarajevo, u iznosu od 3.600 KM.
"Potpisani sporazumi imaju za cilj da „Kult“ i finansijski podrži rad mladih, nastojanje mladih da se što više probiju na javnu scenu u BiH da ojačaju svoje kapacitete a da bi zastupali prava i interese mladih iz BiH, Hrvatske i Srbije", kazao je u izjavi za Fenu Muamer Logo, glasnogovornik "Kulta".

Naglasio je da su sporazumi potpisani u okviru inicijative Rodnopravni budžet za mlade kojom je Institut za razvoj mladih "Kult" osnažio i motivirao 20 djevojka i devet službenika za mlade da bi zagovarali koncept rodno odgovornog budžetiranja u zakonskim okvirima i procesima donošenja odluka te educirali najmanje 360 djevojaka iz devet lokalnih zajednica iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije o rodnoj ravnopravnosti i ljudskim pravima.

Sporazume su potpisali direktor Instituta za razvoj mladih "Kult" Jasmin Bešić, predsjednik Vijeća mladih Općine Novo Sarajevo Ernad Deni Čomaga i predsjednica Omladinskog savjeta Istočna Ilidža Aleksandra Tolj.

Uskoro će biti potpisani isti sporazumi s još sedam organizacija iz BiH, Hrvatske i Srbije u iznosu od 32. 400 KM.

Institut za razvoj mladih "Kult" ovim aktivnostima želi pomoći djelovanje i angažiranost mladih u BiH i regiji. Želimo afirmirati nove mlade potencijale i dati im podršku u stvaranju boljeg i ravnopravnijeg života u sredinama u kojima žive i djeluju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: