BiH
50

Ljubitelji zime uživaju u snijegu na bh. planinama

Piše: Š. B.
Igman (Foto: zoi '84)
U sedmici iza nas, ljubitelji zime napokon su dočekali snježne padavine. Slijedi nam novogodišnji vikend te će mnogi ova dva dana i prva dva slobodna dana iduće radne sedmice zasigurno provesti na planinskim vrhovima Bosne i Hercegovine.

Na Olimpijskim planinama Bjelašnici i Igmanu trenutno pada slab snijeg. U Babinom dolu na Bjelašnici temperatura je -11 stepeni celzija, kao i na Malom polju na Igmanu. Visina snijega iznosi 20 centimetara na Bjelašnici, dok je na Igmanu 25 cm.

Danas će u Babinom dolu na Bjelašnici biti u funkciji BX i K1 lift, dok će trosjedna žičara biti puštena u rad za panoramsko razgledanje.

Noćno skijanje na Bjelašnici omogućeno je i večeras u periodu od 18:30 do 21:00 sat. Posjećenost Bjelašnice za vrijeme noćnog skijanja je zadovoljavajuća, saopćavaju iz ZOI '84.

Na Malom polju na Igmanu u funkciji su dva baby lifta.

Stanje na olimpijskim planinama Bjelašnici i Igmanu možete pratiti putem portala www.zoi84.ba, Facebook stranice ZOI '84 Olimpijski Centar Sarajevo i uživo putem online videoportala www.ski.ba.

Danas je na Jahorini oblačno sa snijegom. Vidljivost je dobra. Temperatura izmjerena u 7:30 sati je -6 stepeni. Trenutna visina snijega je 30 cm. Vjetar puše brzinom 3 m/s.

Danas na planinama skijaši, sankaši, avanturisti i oni najmlađi uživaju u zimskoj čaroliji.

Na Vlašiću su danas otvorena skijališta pokretanjem ski-liftova Babanovac i Markovac. Temperatura je -8, a visina snježnog prekrivača iznosi 25 centimetara. Večeras i sutra bi trebalo biti održano i redovno noćno skijanje.