{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ljubić: Preuređenje BiH i njen put u EU trebaju biti paralelni procesi

F
25.9.2012. u 19:26
0
2
Ljubić: Preuređenje BiH i njen put u EU trebaju biti paralelni procesi
0
Ljubić: Preuređenje BiH i njen put u EU trebaju biti paralelni procesi
Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Božo Ljubić razgovarao je danas s delegacijom Senata Republike Francuske predvođene predsjednikom Grupe prijateljstva za zapadni Balkan Jean Pierr Michelom i potpredsjednikom Grupe za BiH Billout Michelom.
Tokom susreta rečeno je da će delegacija poslovnih ljudi iz Francuske ubrzo posjetiti našu zemlju, ali da problem za veće investiranje u BiH predstavljaju birokratske prepreke, činjenica da se zakoni brzo mijenjaju i da su neusklađeni sa zakonodavstvom EU.

Ljubić je naglasio da pored svih problema Bosna i Hercegovina ima svoje prednosti kao što su, između ostalog, bogatstvo resursa i educirana radna snaga.

Istakao je da, s druge strane, administrativna struktura ne omogućava samoodrživost zemlje.

- Dejtonski mirovni sporazum je kreirao asimetričnu strukturu s dva entiteta u kojima su u jednom većina Bošnjaci, a u drugom Srbi. Problemi koje imamo posljedica su neriješene pozicije hrvatskog naroda, rekao je Ljubić i dodao da put BiH prema Evropskoj uniji i preuređenje BiH trebaju biti paralelni procesi, te da je ulazak naše zemlje u EU interes ne samo Bosne i Hercegovine, već i Evrope.

Tokom susreta kojem je prisustvovao i ambasador Francuske u BiH Rolland Gilles, Ljubiću je uručena medalja Senata Republike Francuske, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: