BiH
1

Ljubić: Niko nije plesao za mene uz pjesme Shakire na Dan žalosti

FENA
Božo Ljubić
Božo Ljubić
Iz Kabineta zamjenika predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bože Ljubića demantirana je informacija da je jučer tokom njegove posjete Brčkom priređen ples uz pjesme pjevačice Shakire.

"Neki mediji su objavili informaciju o tome da je priređen ples uz muziku poznate pjevačice za mene u mjestu Ulice u Distriktu Brčko i uz tvrdnju da sam time pokazao nepoštovanje žrtava u Srebrenici, jer je toga dana održan pokop i komemoracija žrtavama u Srebrenici“, navodi se u demantiju iz Ljubićevog kabineta.

"Moram reći, dodaje se, da informacija nije tačna, a komentar je zlonamjeran. Naime, u sklopu posjete Posavskom kantonu i Brčko Distritku, 10. i 11. jula posjetio sam sa saradnicima i Župu Rođenja Blažene Djevice Marije u Ulicama kod Brčkog u kojoj je, zahvaljujući dobrim ljudima koje u ovoj prilici ne želim isticati, počela obnova crkve srušene u ratu kao posljednje još neobnovljene od srušenih ili oštećenih u Brčko Distriktu", navodi se u demantiju.

"Tvrdnje da je za mene organiziran ples mladeži je laž. Radilo se o programu za mladež u kampu za specijalizaciju animatora Vrhbosanske nadbiskupije koji je započeo 10. jula u dvorištu u ratu srušene katoličke crkve u Župi Rođenja Blažene Djevice Marije u Ulicama kod Brčkog. Moj grijeh je izgleda bio što sam se zatekao na tom mjestu u to vrijeme, a što je iskorišteno za optužbe protiv mene bez razloga, a ni povoda.

Informacije radi, ovo je jedan u nizu programa za mlade. Na nekim prethodnim sudjelovali su i mladi pravoslavne i islamske vjere. Upravo ovakvi susreti mladih i programi mogu uspostaviti bolju komunikaciju među njima, otkloniti predrasude i stvoriti zdraviju društvenu atmosferu u kojoj se više nikada neće činiti zločini pa i zločin poput zločina u Srebrenici", navodi se iz Ljubićevog kabineta.

Dodaje se da program ovakvih susreta mladih je svakako dobrodošao, a ne samo da su se u ovoj prilici poštivale žrtve u Srebrenici već je program taj dan i započeo zajedničkom molitvom za žrtve Srebrenice kao i za sve nevine žrtve na ovim prostorima.

"Ovaj moj demanti upućen je javnosti radi upoznavanja s istinom", navodi se u demantiju iz Ljubićevog kabineta, koji je medijima dostavio Sektor za odnose s javnošću PSBiH.