Bez specijalnih rješenja
0

Ljubić: Jedna izborna jedinica najbolje rješenje za Mostar

FENA
Božo Ljubić
Božo Ljubić
Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice 1990 Božo Ljubić izjavio je danas novinarima u Sarajevu da bi najbolje rješenje za Mostar bilo jedna izborna jedinica, bez ikakvih specijalnih rješenja.

"Ako se bilo koje rješenje instalira ili zadrži u Mostaru, a ima karakter rješenja zbog promijenjenih demografskih odnosa usljed rata, onda takvo rješenje treba biti implementirano u svakom gradu u BiH gdje je usljed rata demografska slika drastično izmijenjena, kazao je on.

Ljubić je dodao da je protiv bilo kakvih "specifičnih" rješenja za Mostar, jer svako takvo rješenje zadržava taj grad u poziciji "grada slučaja".

Ljubić je dao izjavu nakon što je Stranka demokratske akcije održala jučer u Mostaru sjednicu stranačkog Predsjedništva, kada je saopćeno da Mostar treba biti grad svih stanovnika, Bošnjaka, Hrvata, Srba i ostalih.

" SDA će političkim dogovorom tragati za rješenjem za Grad Mostar na principima prijelaznog Statuta Grada Mostara, jer se temelje na poštivanju dejtonskog statusa Mostara kao jedinstvenog grada s više općina", saopćeno je jučer iz SDA.