Sedma godišnjica pogibije
0

FOTO / Ljubić: "Boris Trajkovski je gradio mostove saradnje"

FENA
Polaganjem vijenaca ispred spomen obilježja na Matića brdu danas je obilježena sedma godišnjica pogibije makedonskog predsjednika Borisa Trajkovskog.
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Na današnji dan prije tačno sedam godina makedonski avion srušio se na Matića brdu u blizini Stoca, a u nesreći su poginuli Trajkovski, njegovih šest saradnika te dva člana posade. Makedonsko izaslanstvo trebalo je toga dana sudjelovati na Međunarodnoj investicijskoj konferenciji u Mostaru.

Prilikom današnjeg polaganja vijenaca gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić istakao je kako je Boris Trajkovski tokom cijelog svog političkog djelovanja gradio mostove saradnje koji su povezivali narode na našim širim prostorima.

"Mi danas, kao i svake godine, obilježavajući ovu tragediju, gradimo i podižemo iznova jedan duhovni i prijateljski most koji će nas trajno podsjećati na njega, spajati nas danas, ali i u budućnosti", rekao je Bešlić.

Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Istakao je kako će se Grad Mostar i svi njegovi građani sjećati predsjednika Trajkovskog, te čuvati uspomenu na njega.

U izjavi za novinare predsjednik Republike Makedonije Đorge Ivanov rekao je kako istraga o padu madekonskog aviona još nije završena te kako makedonska komisija radi sa svim uključenim u taj slučaj i prikuplja sve moguće dokumente.

Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Dodao je kako bi ta komisija trebala obaviti razgovore sa nadležnima u BiH, pošto, kako je rekao, nisu završeni uvidi u sve dokumente i materijale.

Prije polaganja vijenaca na Matića brdu predsjednik Ivanov je posjetio Gradsku upravu Mostara, te razgovarao s mostarskim gradonačelnikom Bešlićem.