Nakon sastanka u Sarajevu
0

Ljubić: Bolje ikad nego nikad; Čović: Nije ugrožena saradnja

SRNA
Nijedna rukovodeća pozicija ni radno mjesto na bilo kojem nivou vlasti u BiH ne mogu ugroziti saradnju HDZ-a BiH i HDZ-a 1990, izjavio je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.
Dragan Čović (Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba)
Dragan Čović (Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba)
Stranački predsjednici ocijenili su da koalicioni dogovor postignut nakon opštih izbora 2010. godine nije propao, ali da u Heregovačko-neretvanskom kantonu nije proveden, za šta će odgovorni snositi sankcije.

"Dolazimo na ono što smo mi zagovarali prije godinu i po dana. Nisam sretan što to dolazi sada i na ovakav način. Daleko zadovoljniji bili bismo da su naši legitimni zahtjevi uvaženi prije godinu i po dana. Danas ne bi imali ove probleme. Međutim, bolje ikad nego nikad", rekao je Ljubić novinarima.

On je istakao da problema u saradnji dva HDZ-a ima u Mostaru, ali i drugim mjestima, te da te probleme ne treba stavljati pod tepih, već o njima otvoreno razgovarati.

Božo Ljubić (Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba)
Božo Ljubić (Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba)
Kantonalni odbor HDZ-a 1990 u Hercegovačko-neretvanskom kantonu pokrenuo je juče inicijativu za redefinisanje odnosa na svim nivoima sa HDZ-om zbog, kako su naveli, grubog kršenja sporazuma o koalicionoj saradnji i zbližavanja sa SDP-om.