Sladoled, fotografije...
405

Ljeto je stiglo u Sarajevo: Turisti uživaju u šetnji uprkos visokom temperaturama

N. O.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Uz povratak lijepog vremena u Sarajevo su se vratili i turisti koji su preplavili ulice grada uživajući u šetnji. Nakon sumorne atmosfere uzrokovane pandemijom koronavirusa čini se da je grad konačno oživio dolaskom turista zahvaljujući poboljšanju epidemiološke situacije.

Sunčani dan na ulice je izmamio brojne šetače, nerijetko turiste, koji su iskoristili priliku da se fotografišu pored brojnih znamenitosti grada, posebno na ulicama Starog Grada te kod nezaobilaznog Sebilja i prepoznatljivih golubova.

Prema vremenskoj prognozi čini se da je ljeto stiglo u glavni grad Bosne i Hercegovine, a današnja temperatura u Sarajevu dostiže i više od 30 stepeni Celzijusa.

Upravo je lijepo vrijeme uz popuštanje restrikcija vezanih za koronavirus doprinijelo prilivu turista te njihovom izlasku na ulice grada. Kako javlja fotoreporter portala Klix.ba u glavni grad BiH stigli su turisti iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, ali ima i onih koji dolaze van našeg regiona.

Mnogi od njih osvježenje su potražili u sladoledu kod uličnih prodavača, ali i u baštama kafića i restorana te na gradskim česmama.

Pored šetača koji su se osvježili vodom sa Sebilja, na fotografijama se mogu vidjeti i ptice koje su visoke temperature natjerale da se rashlade pijući vodu sa česme.