Reakcija
6

Ljekarska komora KS: Skupština bi se trebala baviti problemima građana, a ne izvrtanjem činjenica

Klix.ba
Ilustracija (Foto: Shutterstock)
Ilustracija (Foto: Shutterstock)
Ljekarska komora Kantona Sarajevo oglasila se saopćenjem za javnost kojim je zastupnicima u Skupštini KS poručila da se bave stvarnim problemima građana, a ne izvrtanjem činjenica.

"Neargumentirano i neutemeljeno izvještavanje javnosti kojim se manipulira stav građana, šteti prije svega časnoj profesiji ljekara. Umjesto da se zastupnici i predsjedavajući Skupštine KS zabrinu o brojnim odlascima mladih iz BiH, među kojima je značajan broj ljekara, 'bijeloj kugi' koja nam prijeti, oni se brinu kako će pozitivan bilans poslovanja ustanova predstaviti kao negativan", piše u saopćenju za javnost.

Kako kažu, pitanja koja su zlonamjerno i netačno postavljana, kako od predsjedavajućeg Elmedina Konakovića, tako i nekih zastupnika, diskriminiraju potrebe svih kategorija pacijenata, manipuliraju sa djecom koja imaju ortopedske poteškoće, a ne vode računa kako dati specijalizacije mladim ljekarima.

"Problemom nedostatka pedijatara, nikada se nisu bavili, ali tendenciozno neistinito upozoravaju na 'nestašicu toplomjera'? Komisija sa zaštitu javnog zdravlja, sanitarnu zaštitu i zaštitu zdravlja stanovništva trebalo bi da radi na preventivnim programima, da unaprijedi sistem edukacije građana, posebno zaštite građana i ispravnosti proizvodnje hrane, a ne da daje neistinito tumačenje bilansa rada i poslovanja. Međutim, to nas ne čudi, jer u istoj je samo jedan ljekar", navode iz Ljekarske komore.