Jasna poruka
87

Ljekarska komora KS o hapšenju ljekara: Pozdravljamo sve akcije koje donose pravdu

Klix.ba
Ksenija Miladinović
Ksenija Miladinović
Ljekarska komora Kantona Sarajevo pozdravlja svaku akciju koja donosi pravdu, kazala je za Klix.ba predsjednica Ljekarske komore KS Ksenija Miladinović nakon hapšenja tri ljekara i medicinske sestre u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" zbog korupcije.
"Sve što donosi pravdu i što je poduzeto u zakonskom okviru Ljekarska komora Kantona Sarajevo pozdravlja. Sve sumnje treba istražiti, a proces privesti kraju", rekla nam je Miladinović.

Ona ističe da je korupcija nedopustiva u bosanskohercegovačkom društvu i da sve koruptivne radnje, bez obzira na djelatnost, trebaju biti kažnjene.

"Još jednom želim istaći da mi pozdravljamo sve akcije koje su usmjerene na borbu protiv korupcije. S obzirom na to da još uvijek nije donesena nikakva presuda ne bih davala detaljnije komentare", kazala je Miladinović.

Ovo nije prvi put da pripadnici sigurnosnih agencija po naređenju pravosudnih institucija istražuju korupciju u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš". Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i prošle godine priveli su dva ljekara u ovoj bolnici, a jedan od njih (Dragiša Đogović) uhapšen je i u današnjoj akciji.

Predsjednicu Ljekarske komore KS otvoreno smo pitali i kakva se poruka šalje iz Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" i koja je odgovornost generalnog direktora Zlatka Kravića s obzirom na to da ovo nije jedinstveni slučaj da se njegovi uposlenici sumnjiče za korupciju.

Miladinović je kazala kako u ovom momentu ne može odgovoriti na ta pitanja i da želi sačekati konačno izjašnjenje pravosudnih institucija.

"Ne mogu se izjasniti sve dok se ne donese konačna sudska odluka", zaključila je Miladinović.

Podsjećamo, u današnjoj policijskoj akciji kodnog naziva "Hirurg", po nalogu Tužilaštva KS, uhapšeni su ljekari Dragiša Đogović, Emir Baraković i Haris Pandža kao i medicinska sestra Eldina Handžić. Slobode su lišeni zbog sumnje u zloupotrebu položaja i primanja dara i drugih oblika koristi.