{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ljekari u HNK od jutros u generalnom štrajku, primaju samo hitne slučajeve

19.3.2018. u 09:49
31
52
Ljekari u HNK od jutros u generalnom štrajku, primaju samo hitne slučajeve
31
Svi ljekari u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, njih blizu šest stotina iz svih zdravstvenih institucija, od jutros su u generalnom štrajku koji organizira Strukovni sindikat doktora medicine i stomatologije.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kako je to za naš portal kazala Kristina Bevanda, predsjednica Sindikata ljekara, štrajk će trajati do ispunjenja zahtjeva.

"Štrajk ćemo prekinuti kad dobijemo odluku Vlade HNK o otvaranju posebnih pregovora s nama, odnosno potpisan protokol o pregovaračkom postupku sa Strukovnim sindikatom doktora medicine i stomatologije", izjavila je Bevanda.

U objektima Doma zdravlja i Hitne službe na Bulevaru narodne revolucije nismo zatekli uobičajene gužve, karakteristične za početak radne sedmice. Primaju samo hitne slučajeve, a jedan od roditelja koji je na pregled doveo sina kazao nam je da su ga primili i pored toga što vjerovatno kod njega nije ništa urgentno.

Ljekari traže poseban tretman, pregovore o svom kolektivnom ugovoru te povećanje satnice s 2 KM na 2,6 KM, kao i povećanje koeficijenta za 1,2 za sve grupe ljekara, doktore medicine, specijaliste i subspecijaliste.

Odnosi između predstavnika doktora medicine i stomatologije i Vlade HNK na najnižem su nivou, posebno nakon posljednjeg istupa ministra Gorana Opsenice. On je između niza optužbi na račun ljekara kazao i kako je štrajk nezakonit.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: